EVBC-Vlietwijk
Dé badmintonclub van Voorschoten
 

Senioren

EVBC Vlietwijk is een compacte, veelzijdige badmintonvereniging, met zowel recreanten als competitiespelers. Er kan gezellig een shuttletje geslagen worden, maar leden kunnen ook deelnemen aan de trainingen. In de training oefenen we van alles wat de sport technisch, tactisch en fysiek te bieden heeft. Zowel recreanten als competitiespelers nemen deel aan de training. Zo biedt onze vereniging voor ieder wat wils.


De senioren spelen van 19:00-22:30 op maandagavond, waarbij we een afhangsysteem hanteren. Ieder lid heeft een persoonlijk kaartje, en de avond is verdeeld in periodes van steeds 30 minuten. Zo kan je makkelijk zien of er ergens nog een plekje vrij is om mee te spelen. Daarnaast hebben we elke eerste maandag van de maand de zogenaamde husselavond. Hierbij worden alle kaartjes gehusseld en worden de partijen willekeurig ingevuld. Zo speel je met andere leden, wat zorgt voor een gezellige avond.


Competitie

Wie belangstelling heeft, kan zich opgeven voor de competitie. Er wordt 1 keer per jaar geïnventariseerd wie er mee wil doen. De seniorencompetitie is opgedeeld in een najaarscompetitie voor gemengde teams en een voorjaarscompetitie voor heren- en damesteams. Een najaarscompetitie loopt meestal van begin september tot eind januari, de voorjaarscompetitie van eind februari tot begin juni. 


Competitie wordt gespeeld in teams, waarbij ieder teamlid twee á drie partijen speelt. In totaal zijn er acht partijen: één herendubbel, één damesdubbel, twee herenenkels, twee damesenkels en twee gemengd dubbels. Er wordt twee keer tegen elk andere team in de poule gespeeld, een keer thuis en een keer uit. De thuiswedstrijden zijn altijd op de maandagavond, maar de uitwedstrijden wisselen per club.


Ondanks dat wij als club een relatief groot aantal recreanten hebben, is het zeker aan te raden om een keer mee te doen met de competitie! We zorgen altijd voor genoeg spelers per team, zodat er altijd back-up is als je een keer niet kan spelen. We proberen de teams op het juiste niveau in te delen, zodat je leuke en qua niveau gelijke partijen speelt. En vaak wordt er achteraf nog een drankje gedaan in de kantine!


De uitslagen zijn ieder jaar te volgen via Badminton Nederland.