EVBC-Vlietwijk
Dé badmintonclub van Voorschoten
 

Jeugd

Onze vereniging heeft een compacte jeugdafdeling. Leeftijden variëren van 7 tot 18 jaar, met verschillende niveaus. Op de vaste speelochtend op zaterdag trainen onze jeugdspelers in Sporthal de Vliethorst. De jongste groep krijgt op een laagdrempelige manier spelenderwijs de basisslagen getraind van 9:00-10:30u. De wat oudere jeugd traint hierna van 10:30-12:00u en leren naast de slagtechnische kanten ook de fysieke en tactische aspecten van de badmintonsport. De oudere jeugd mag daarnaast in overleg deelnemen aan de maandagtraining. Alle jeugdleden vanaf veertien jaar zijn daarnaast welkom om op maandagavond vrij te spelen (mits er plek is).


Tijdens vakantie periodes kan het zijn dat we korter inhuren en de bovengenoemde tijden aangepast worden. Meestal is dat op de agenda te zien (kortere inhuur), en dan komt het er meestal op neer dat we van 9 to 11 spelen, en dan de trainingen inkorten tot een uur per groep.


Onze jeugdleden worden begeleid door een aantal enthousiaste, vaste begeleiders en trainers. Zij stellen speelplezier voorop, maar geven ambitieuze jeugdleden ook de kans om zich verder te ontwikkelen. De jeugd- en seniorentrainingen worden verzorgd door Sinta Lammerding (rechts op de foto). Bij de junioren wordt ze bijgestaan door Bert (links), Han en Pepijn als vaste begeleiders.We organiseren zelf instapcursussen (zie pagina mbt nieuwe leden) en werken ook actief samen met Sportfondsen Voorschoten, in het kader van Voorschoten4kids. Basisschoolleerlingen kunnen kennismaken met de sport door zich met de sportpas aan te melden voor een georganiseerde gratis proefles, eventueel gevolgd door een korte  instapcursus (hiervoor aanmelden bij ons) tegen een kleine vergoeding (5 keer voor 20 euro). Direct contact opnemen voor een proefles met ons kan natuurlijk ook. Geïnteresseerde jongeren kunnen altijd ook vrijblijvend een aantal keren langskomen. Vragen? Neem gerust contact op! Of klik op deze link voor een infoblad met een overzicht van de mogelijkheden.


Competitie

Naast het verzorgen van de jeugdtraining op de zaterdagochtend, zijn de begeleiders ieder seizoen ook bezig met het klaarstomen van de jeugdleden voor de competitie. Deelname aan de competitie is niet verplicht, maar er wordt tijdens de training wel gestimuleerd om deel te nemen. Voor veel jeugdspelers is dit de leukste periode van het seizoen, waarin zij het als team opnemen tegen spelers van andere clubs in de omgeving. Zo'n competitie team bestaat uit ten minste twee meisjes en twee jongens. We proberen elk team te voorzien van in ieder geval één extra speler of speelster, zodat het team genoeg beschikbare spelers heeft, ook wanneer er iemand verhinderd is.De jeugdcompetitie vindt plaats over een langere periode, met een aantal thuiswedstrijden en een aantal uitwedstrijden. Het wordt door de Nederlandse Badminton Bond georganiseerd. Hoewel badminton eigenlijk een individuele sport is, is de competitie toch opgezet in teamverband. Dit werkt als volgt: teams worden ingedeeld in een poule, waarbij ieder team twee keer tegen elk andere team speelt. Eén wedstrijd bestaat uit acht partijen die onder de spelers van het team verdeeld worden. Deze acht partijen zijn één jongensdubbel, één meisjesdubbel, twee jongensenkels, twee meisjesenkels en twee gemengd dubbels. Bij een team van 6 spelers (3 jongens en 3 meisjes) speelt ieder dus in twee van de acht partijen. Deze partijen worden allemaal op dezelfde ochtend gespeeld, voor de jeugd altijd in het weekend.


Onze club weet vrijwel ieder jaar drie jeugdteams bij elkaar te brengen voor het competitieseizoen. Ieder jaar weer zijn de jeugdspelers erg enthousiast en enkele keren zelfs kampioen! Zie Kampioenen


De uitslagen zijn ieder jaar te volgen via Badminton Nederland.