EVBC-Vlietwijk
Dé badmintonclub van Voorschoten

Jeugd

Onze vereniging heeft een compacte jeugdafdeling. Leeftijden variëren van 7 tot 18 jaar, met verschillende niveaus. Op de vaste speelochtend op zaterdag trainen onze jeugdspelers in Sporthal de Vliethorst. De jongste groep krijgt op een laagdrempelige manier spelenderwijs de basisslagen getraind van 9:00-10:00u. De gevorderden trainen van 10:00-11:00u en leren naast de slagtechnische kanten ook de fysieke en tactische aspecten van de badmintonsport. Binnen onze jeugd worden de ambitieuze en extra gemotiveerde jeugdleden geselecteerd voor de jeugdselectie, welke traint van 11:00-12:00u op zaterdag. De spelers uit de jeugdselectie mogen daarnaast deelnemen aan de maandagtraining. Alle jeugdleden vanaf veertien jaar zijn overigens welkom om op maandagavond vrij te spelen (voorzover er ruimte is).

We organiseren zelf instapcursussen, en werken ook actief samen met Sportfondsen Voorschoten,  in het kader van Voorschoten4kids. Basisschoolleerlingen kunnen kennismaken met de sport via de cursus Badminton van de Buitenschoolse Sport gedurende 3 weken. Daarnaast kunnen geïnteresseerde jongeren vrijblijvend een aantal keren langskomen. Vragen? Neem gerust contact op! Of klik op deze link voor een infoblad met een overzicht van de mogelijkheden.

Onze jeugdleden worden begeleid door een aantal enthousiaste vaste begeleiders en trainers. Zij stellen speelplezier voorop maar geven ambitieuze jeugdleden ook de kans om zich verder te ontwikkelen.

De  teams van de competitie 2020

Team Jeugd 3

Team Jeugd 2

Team Jeugd 1

Opstapteam

U17

U19

Uitslagen en standen kunt u vinden bij de Badminton Nederland site.

In de voorjaars jeugdcompetitie bestaat een competitieteam uit ten minste twee meisjes en twee jongens. We proberen elk team te voorzien van in ieder geval één extra speler of speelster, die in geval van verhinderd zijn van één van de andere spelers, kan invallen. Een complete competitiewedstrijd bestaat uit acht partijen (een herendubbel, een damesdubbel, twee herensingles, twee damessingles en twee gemengd dubbels).